Oskari™ osuusrekisteri

Oskarin perustoimintoja voi täydentää osuuskunnille tarkoitetulla lisämoduulilla, joka sisältää kaikki osuuskuntien omistajahallintoon tarvitsemat toiminnot. Erityisesti osuuskunnille suunnattuja Oskarin toimintoja ovat jäsenyyden hallinta, osuuspääoman hallinta, uusien osuuksien perustaminen ja vanhojen mitätöinti sekä Oskarissa käytettävän sanaston muuttaminen osuuskuntien käyttämiin termeihin. Oskari tukee useita osuuslajeja, esimerkiksi varsinainen osuus, vapaaehtoinen osuus ja lisäosuus.

Jäsenyys

Oskari sisältää tiedot jäsentunnuksesta sekä jäsenyyden alku- ja loppupäivästä. Osakas voi omistaa osuuksia ilman että hänen täytyy olla osuuskunnan jäsen. Ja toisaalta osakas voi olla jäsen ilman että hänen täytyy omistaa osuuksia. Listoille voidaan poimia mm. kaikki tällä hetkellä jäseninä olevat, valitulla aikavälillä jäseneksi liittyneet ja valitulla aikavälillä eronneet jäsenet. Hallituksen kokousta varten saadaan listattua käsittelyä odottavat osuudet.

Osuuspääoma ja uusien osuuksien perustaminen

Jokaisesta osuudesta on tallessa sitä vastaava osuusmaksu ja maksupäivä. Osuudesta voi olla tallessa myös erikseen liittymismaksu. Osuuspääomista saadaan raportit kirjanpitoa varten lajeittain eriteltynä. Uuden osuuden perustamisen yhteydessä Oskarista voidaan muodostaa osuusmaksun maksamista varten lasku ja vastaavasti osuuden mitätöinnin yhteydessä maksuaineisto pankkiin osuusmaksun palauttamisesta.

Hakusanat: omistajahallinto, osuus, osuudet, osuusrekisteri, osuuskunta, sähköiset osuudet, sähköinen osuusrekisteri, osakasluettelo, osuusluettelo, osuuskorot, osuuskunnan ylijäämä

Copyright © 2021 Innovatics